Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΕρΓοΣτΑσΙο ΣοΚοΛαΤας ΔΕΘ!

Share it Please



Επιτέλους ήρθε ο καιρός να ζήσω κι εγώ λίγες ώρες ευτυχίας σαν μικρό παιδι!
Με το που ήρθε η μαμά μου, με πήρε από το χεράκι και τρέξαμε στο «Εργοστάσιο- Μουσείο σοκολάτας»  στη ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη και πραγματικά ένιωσα σαν να ζω μέσα στην ταινία «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας»!  Πρόκειται  για ένα μοναδικό Θεματικό Πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με στεγασμένους αλλά και ελεύθερους χώρους 2.500 τ.μ.,
Οι επισκέπτες του Εργοστασίου Σοκολάτας, συμμετέχουν σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο χρόνο, στο χώρο και στο «απόλυτο όνειρό» τους. Στο Μουσείο της Σοκολάτας μέσα από μοναδικά εκθέματα, γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια του «ταξιδιού» και της διαδικασίας μέχρι ο καρπός του κακάο να γίνει μια λαχταριστή σοκολάτα.  Πολλά ήταν τα παιδιά που το ζούσαν, έφτιαχναν τις δικές τους σοκολάτες, μάθαιναν την ιστορία της και προσπαθούσαν να καταβροχθίσουν όσες περισσότερες μπορούσαν την ώρα που η μαμά γυρνούσε το βλέμμα της αλλού. 
Ένα εισιτήριο των 5€ (γενική είσοδο) είναι αρκετό να ξεκινήσει το ταξίδι, οι ηλικίες των επιβατών ξεκινούν από 1χρονού και φτάνει μέχρι όσων κρατούν τα πόδια τους. Το ταξίδι ξεκινάει από:

  • ·         Τη  ρεσεψιόν του Εργοστασίου όπου γίνεται η υποδοχή και η πρώτη ενημέρωση των επισκεπτών.
  • Τη βιβλιοθήκη για τις στιγμές ξεκούρασης αλλά και αναμονής των επισκεπτών σε ένα χώρο χρήσιμο και λειτουργικό.

  • ·         Μέσα από μια σύντομη διαδρομή και με τη βοήθεια ξεναγών και ηχογραφημένων μηνυμάτων, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν και να πάρουν στοιχεία, από τη μεγάλη αλλά συνήθως άγνωστη ιστορία της σοκολάτας στο Μουσείο της σοκολάτας.

  • ·         Στον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας του κακάου ταξιδεύει τους επισκέπτες το σκηνικό με την  πασσαλόκτιστη καλύβα του Αμαζονίου.

  • ·         Μια πρωτότυπη «σοκολατένια» γκαλερί είναι ο επόμενος σταθμός…. Παλέτες ζωγραφικής, πινέλα, καβαλέτα, σπόροι σοκολάτας, τρούφες, χρωματιστές σοκολάτες κτλ, είναι το ντεκόρ και τα βασικά καλλιτεχνήματα της έκθεσης.

  • ·         Στο εργαστήριο σοκολάτας τα παιδιά φοράνε σκουφάκια, γαντάκια, ποδιές και έρχονται σε επαφή με τον γλυκό πειρασμό.

  • ·         Μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μπισκοτένιες δραστηριότητες στο εργαστήριο Μπισκότου.

  • ·         Στο πολύχρωμο και εντυπωσιακό τμήμα του χημείου πραγματοποιείται ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων.

  • ·         Ειδικά εκπαιδευμένοι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τα χαμογελαστά πρόσωπα, με πινέλα και πραγματική σοκολάτα.

  • ·         Ένας πραγματικός Λαβύρινθος που παραπέμπει στο «Ταξίδι της σοκολάτας», είναι το σημείο της περιπέτειας και της εμπειρίας.

  • ·         Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πάρκου, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών! Η λιωμένη σοκολάτα που ρέει ενθουσιάζει σίγουρα όλους τους επισκέπτες.

  • ·         Ομαδικές και ατομικές φωτογραφίες σε ένα ξεχωριστό σκηνικό για όλους τους επισκέπτες.

  • ·         Και τέλος ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με στοιχεία πολύχρωμου καρτούν, μια εκπαιδευτική αίθουσα, σχεδιασμένη όπως ακριβώς είναι το εσωτερικό ενός παιδικού στόματος.

Το έπαθλο κάθε καλή πράξης για τα παιδιά αποτυπώνεται σε ένα παραμυθένιο και ταυτόχρονα πραγματικό «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας»! 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Followers

Instagramm

Follow The Author