Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Οι ACROBUZZ μας παρουσιάζονται...

Share it Please






Aπό τον Ιούνιο του 2012 στη Θεσσαλονίκη δημιουργείται μια νέα τάση χορού, γυμναστικής και εκτόνωσης. Οι Acrobuzz μία ανοιχτή ομάδα χορογραφημένης ακροβατικής φροντίζει να συνοψίσει και να μας παρουσιάσει τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να προσφέρει στον κόσμο η μουσική, ο χορός και η γυμναστική μαζί. Θέλοντας να μάθουμε περισσότερα για αυτή τη νέα μόδα συναντήσαμε σε μία βιτρίνα…(ναι! σε μια βιτρίνα), τον εμπνευστή και καθηγητή της ομάδας Γρηγόρη Κορπίδη και τον ρωτήσαμε γι’ αυτή του την έμπνευση.

1.Ποιοι είναι οι Acrobuzz και από πού ξεκίνησαν;
Από τις 15 Ιουνίου 2012 αποτελούμε και επίσημα πλέον τους Acrobuzz, τη μοναδική ανοιχτή ομάδα χορογραφημένης ακροβατικής! Με βάση πάντα την ακροβατική δημιουργουμε τον ιδανικό συνδυασμό άσκησης και χορογραφίας. Σχεδιάζουμε σύντομες χορογραφίες με όλα τα είδη της μουσικής που μπορούν να προάγουν την σωματική και πνευματική ανάταση. Έχοντας τη δυνατότητα ένταξης ακόμα και πρόζας μέσα στα σύντομα clips δημιουργείται ένα νέο είδος σύγχρονης τέχνης.
2. Τι το διαφορετικό είναι αυτό που προσφέρετε στον κόσμο;
Λειτουργούμε σαν αγχολυτικό στην καθημερινότητα μας! Εκτόνωση, εκγύμναση και ψυχαγωγία για μας και τους μαθητές μας, είμαστε μια ομάδα που έχουμε γίνει φίλοι και επιθυμούμε να διευρύνουμε τον κύκλο μας με νέα μέλη και φίλους! Οι θεατές επίσης εκλαμβάνουν τη θετική διάθεση μας και απολαμβάνουν ένα άκρως εντυπωσιακό και πρωτότυπο θέαμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών που συνδυάζει την ακροβατική με το συναίσθημα.
3. Πόσο δύσκολο η εύκολο είναι να συνδυάσει κανείς τον χορό, την τεχνική των ακροβατικών και τη μουσική;
Η μουσική μας οδηγεί και ο χορός με την ακροβατική μας εκτονώνουν! Οι τεχνικές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στην εκμάθηση μιας χορογραφίας εύκολα δαμάζονται όταν υπάρχει η αληθινή ανάγκη εκτόνωσης! Για κάποιους λοιπόν απλά είναι ανάγκη έκφρασης συναισθημάτων που εύκολα υπερπηδά οποιαδήποτε τεχνική δυσκολία.
4. Ποια μερίδα κόσμου μπορεί να ακολουθήσει αυτή τη νέα τεχνική γυμναστικής και έκφρασης;
Μπορούν όλοι αρκεί να το θέλουν πραγματικά! Αυτό που ορίζει τη διαφορά σε κάποιον γυμνασμένο και σε κάποιον λιγότερο, είναι απλά ότι ο δεύτερος  θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο δουλειάς.
5. Έχουμε ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο;
Ενδεικτικά παραδείγματα του εξωτερικού στα οποία έχω συμμετάσχει και εγώ και έχω διδαχθεί αποτελούν  οι Pilobolous στη Νέα Υόρκη και οι Balletboyz στο Λονδίνο! Τεράστια ονόματα στο χώρο με απίστευτη δυναμική και εμπειρία.
 6. Ποια τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Ξεκινήσαμε όπως κάθε σαιζόν και στήνουμε την νέα μας παράσταση 60 λεπτών την οποία και θα ολοκληρώσουμε μετά το καλοκαίρι για να σας την παρουσιάσουμε. Ως τότε έχουμε κανονισμένες εμφανίσεις σε γνωστούς χώρους της πόλης με κάποια ολιγόλεπτα και άκρως εντυπωσιακά shows. Stay tuned!!
7. Σας έχει γίνει κάποια πρόταση συμμετοχής σε video clip;
Μέσα στον σύντομο χρόνο ζωής μας έως τώρα έχουμε ‘’ανοίξει’’ επιδείξεις μόδας, έχουμε συμμετάσχει σε μεγάλα show μουσικής, έχουμε χορέψει μέσα σε βιτρίνα καταστήματος καθώς και εταιρικά συνέδρια ως θέαμα ψυχαγωγίας! Στόχος μας λοιπόν αποτελεί και η συμμετοχή μας σε video clip κάποιου καλλιτέχνη!  
 8. Πώς ήρθε η έμπνευση για τη δημιουργία μίας τέτοιας ομάδας;
Βρίσκομαι αρκετά χρόνια στο χώρο της άσκησης και της αθλησης ως μαθητής και καθηγητής, η έμπνευση ήρθε όταν ένιωσα την ανάγκη να ξεπεράσω αυτά που νόμιζα ότι μπορώ να κάνω, να εκφράσω όλα αυτά που νιώθω και να τα μοιραστώ με όποιον φίλο θέλει να ακολουθήσει! Γνώριζα λοιπόν πως δεν ήταν μόνο θέμα έμπνευσης αλλά πολύ βαθύτερης έκφρασης των συναισθημάτων μου!
 9. Ποια είναι η φιλοδοξία σας και οι στόχοι σας;
Να μεγαλώνουμε, να δυναμώνουμε και πάντα να ανακαλύπτουμε νέα όρια για να τα ξεπερνάμε! Θέλουμε νέους φίλους να ακολουθήσουν την ομάδα μας για να μοιραζόμαστε το όραμα μας! Εντυπωσιακές χορογραφίες και καλά θεάματα πανελλαδικά αλλά και σε όλη την Ευρώπη!
10. Πώς μπορεί να εξασκηθεί αυτό το ταλέντο και πώς αναγνωρίζει κανείς ότι το έχει;
Δεν είναι ταλέντο απαραίτητα όσο αγάπη για αυτό που συναντάς στα μαθήματα μας. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει χορευτής κάποιος ερχόμενος στα μαθήματα ούτε και είναι όλοι ίδιοι. Το σίγουρο είναι πως θα διασκεδάσει τις ώρες του μαζί μας δουλεύοντας πάνω σε κάτι διαφορετικό και με πολύ ενδιαφέρον από μέρους μου. Άρα αυτό που πρέπει να έχει κάποιος είναι απλά  αγάπη για το μάθημα και το σώμα του και από κει και πέρα ο καθένας θέτει τους δικούς του στόχους

11. Είναι οι Acrobuzz η νέα μόδα;
Αυτό εμείς το ελπίζουμε και εσείς θα μας το απαντήσετε!!

12. Που μπορούμε να σας βρούμε;
Οι Acrobuzz διδάσκουν στο κέντρο και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Μπορεί κανείς να ρωτήσει ότι τον απασχολεί και να μάθει για όλα τα προγράμματα και τις ώρες στη σελίδα μας
www.facebook.com/Acrobuzz
Και στο τηλ. 2313 008958 

 *το άρθρο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ADORE της Εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Followers

Instagramm

Follow The Author