Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Αντιπραγματισμός...

Share it Please


Από τα πολύ παλιά χρόνια οι άνθρωποι προσπάθησαν να καλύψουν τις ανάγκες τους με αγαθά που δεν μπορούσαν να παράγουν οι ίδιοι. Για το λόγο αυτό αντάλλασσαν τα δικά τους προϊόντα με προϊόντα άλλων παραγωγών. Η ανταλλαγή προϊόντων ονομάζεται αντιπραγματισμός, δηλαδή πράγμα αντί πράγματος.

Αργότερα επειδή οι άνθρωποι δυσκολεύονταν και ήθελαν να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους «εξελίχθησαν» και έκαναν χρήση πια του χρήματος, που διέσπασε την ανταλλαγή σε πώληση και αγορά, δηλαδή μετέτρεψε τις ανταλλαγές σε συναλλαγές.

Από τότε το χρήμα μπήκε στη ζωή των ανθρώπων σε κάθε μορφή, κερμάτων, χαρτονομισμάτων, τραπεζικών επιταγών, πιστωτικών καρτών.

Τότε οι άνθρωποι σταμάτησαν να ανταλλάσσουν προϊόντα και η ανταλλαγή έγινε αυστηρή και ψυχρή. Ο άνθρωπος αγάπησε το χρήμα και ξέχασε να δίνει αυτά που με κόπο παρήγαγε, έδινε και έπαιρνε ψυχρά χρήματα μη καταλαβαίνοντας την αξία τους.

Οι άνθρωποι γέμιζαν κάρτες, γέμιζαν λογαριασμούς, γέμιζαν πορτοφόλια, κουμπαράδες ξέχασαν να γεμίσουν την καρδιά όμως και τώρα που σιγά σιγά αδειάζουν κι αυτά οι άνθρωποι γυρνάνε στους ανθρώπους. Ζητάνε προϊόντα αλλά κυρίως συναίσθημα, το καύσιμο της καρδιάς που ξέχασαν να γεμίσουν τόσα χρόνια.

Οι άνθρωποι ξέχασαν την έννοια του «δούναι & λαβείν» σε όλες τις εκφάνσεις του.  

Θέλαμε να εξελιχτούμε, ναι τα καταφέραμε! Ας γυρίσουμε πάλι πίσω και ας το πιάσουμε από την αρχή γιατί μάλλον η έπαρση δε μας άφησε να διαβάσουμε τα μικρά γράμματα στο κάτω μέρος. Ας δώσουμε αντικείμενα, συναισθήματα αντάξια των όσων θα θέλαμε να εισπράξουμε.

Τα πορτοφόλια αδειάζουν, το ίδιο και οι κουμπαράδες ακόμα και οι τράπεζες όπως θα αντιλαμβανόταν κάποιος αν ζούσε στην Ελλάδα του 2015!

Η Ελλάδα του 2015 χρειάζεται πρώτα ανθρώπους με αίσθημα. Αίσθημα αλληλεγγύης, αίσθημα αγάπης, αίσθημα αξιοπρέπειας, αίσθημα αυτάρκειας, αίσθημα σεβασμού, αίσθημα εκτίμησης. Έπειτα θα καταφέρει όλα αυτά που είναι ικανή να κάνει, γιατί μας το έχει αποδείξει. 

Ας ξεκινήσουμε από την ανταλλαγή συναισθημάτων και γιατί όχι, κάποια στιγμή να φτάσουμε στον αντιπραγματισμό και να σώσουμε την Ελλάδα από την υποθήκευση.ΕΛΕΝΗ ΝΤΙΝΩΡΗ πηγές: ΔΣΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Followers

Instagramm

Follow The Author