Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΜΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ "ΣΥΖΟΥΜΕ"!

Share it Please
Η συμβίωση κάτω από την ίδια στέγη με το αντίθετο ποθητό φύλο είναι η φυσική εξέλιξη μίας σχέσης και για τους περισσότερος το αυτονόητο σε έναν γάμο. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, αν μετά το “ιερό δέσιμο”, ο σύντροφός σας σας πρότεινε...να ζήσετε σε χωριστά σπίτια;



 Mέρα με τη μέρα εμφανίζονται όλο και περισσότερα ζευγάρια που ενώ έχουν “δεθεί” με τα ιερά δεσμά του γάμου επιλέγουν να μην μοιράζονται την ίδια κρεβατοκάμαρα! Επιλέγουν να κατοικούν ακόμη και σε διαφορετικά σπίτια, κάποιοι ακόμα και σε διαφορετικές πόλεις ζώντας μαζί...αλλά και χωριστά με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο!



Οι celebrities δίνουν το ... “παράδειγμα”

 picture_9992218

Monica Bellucci & Vensan Cassel : Μπορεί το διαζύγιό τους να είναι ακόμη “φρέσκο” και αυτό να τους ανάγκασε να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, όμως ακόμη και όταν υπήρξαν παντρεμένοι είχαν επιλέξει να ζουν κάτω από διαφορετικές στέγες. Μάλιστα, έμεναν σε διαφορετικές πόλεις! Εκείνη, με τις κόρες της, περνούσαν τον περισσότερο χρόνο στη Ρώμη ή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, ενώ εκείνος προτιμούσε το Παρίσι ή το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Σε μια συνέντευξή της παρομοίασε την οικογένειά της με “οικογένεια τσιγγάνων”. Η...εκκεντρική Belucci μάλιστα είχε δηλώσει πως δεν θεωρεί παράλογο ο σύντροφός της να έχει μοιραστεί κάποια νύχτα με άλλη γυναίκα αφού υπήρξε φορά που είχαν πάνω από δυο μήνες να βρεθούν.



Δήμητρα Παπαδήμα & Γιάννης Μποσταντζόγλου: Το ζευγάρι μετράει 22 χρόνια κοινής πορείας στην προσωπική του ζωή, ακολουθούσαν όλα όσα προέβλεπε ένας γάμος χωρίς όμως να τον έχουν τελέσει. Τα τελευταία χρόνια πήραν από κοινού την απόφαση να μένουν σε διαφορετικά σπίτια εξακολουθώντας να έχουν την ίδια σχέση με πριν. Η αιτία, αν και κωμική, είναι η αδυναμία και των δύο να ανεχθούν κάποια από τα ελαττώματα του άλλου. «Ο Γιάννης έχει φοβερό χιούμορ και του αρέσει να αυτοσαρκάζεται. Αλλά είναι γεγονός ότι είναι και το ροχαλητό και το τσιγάρο ένας λόγος που δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί» έχει δηλώσει η Δήμητρα Παπαδήμα.





Catherine Zeta Jones & Μichael Douglas: Δεκατρία χρόνια μαζί κι όμως, χρειάζονται χρόνο χωριστά για να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους , όπως παραδέχονται. Η Catherine Zeta Jones μένει στο σπίτι της οικογένειας μαζί με τα δύο της παιδιά, ενώ ο Michael Douglas στο Νέο Μεξικό για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας. Ο ηθοποιός πιστεύει πως το διάλειμμα αυτό θα κάνει ακόμη πιο δυνατή τη σχέση τους.



picture_9992221 



Άντζελα Γκερέκου & Τόλης Βοσκόπουλος : Ένα διάλειμμα αποφάσισαν να κάνουν οι δυo τους, σύμφωνα με δηλώσεις συγγενικού προσώπου , χωρίς να χωρίσουν όμως, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πιο ευτυχισμένοι από ποτέ! Ίσως είναι από τα λίγα ζευγάρια που παρά της δυσκολίες που αντιμετώπισαν αποφάσισαν να τραβήξουν διαφορετικό δρόμο. Η Άντζελα Γκερέκου διέμενε τον περισσότερο καιρό με την κόρη της στην Κέρκυρα όπου και ήταν ο τόπος εκλογής της ενώ ο Τόλης Βοσκόπουλος στο σπίτι τους στη Γλυφάδα. Αυτό το διάστημα της «απομόνωσης» έκανε το ζευγάρι να αναθεωρήσει τους λόγου που αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους πριν 17 χρόνια και να σώσει το γάμο τους αφού σήμερα η οικογένεια Βοσκοπούλου απολαμβάνει τη ζεστασιά της οικογενειακής θαλπωρής!

 Ποιες, όμως, είναι οι αιτίες που επιλέγουν κάποια ζευγάρια αυτό το πρότυπο δέσμευσης; Η πολυετής συμβίωση κουράζει και φθείρει τη σχέση; Υπερβολική ελευθερία ή μια νέα “μόδα” που θα γίνει με τα χρόνια συνήθεια;



H γνώμη του ειδικού

ΣΑΝΤΥ ΚΟΥΤΣΟΣΤΑΜΑΤΗ
picture_9992223

 Αν και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση τους ποσοστού των διαζυγίων κάποια μειονότητα του πληθυσμού αποφασίζει για πολλούς λόγους να μην προβεί σε αυτή τη διαδικασία, τουλάχιστον θεωρητικά. Αρκετά είναι αυτά τα ζευγάρια που ενώ έχουν αποφασίσει να χωρίσουν τις ζωές τους, η οικονομική τους κατάσταση είναι αυτή που τους εμποδίζει και έτσι καταλήγουν να έχουν διαφορετικές ζωές στην πράξη, στην θεωρία όμως να είναι ακόμη μαζί. Κατά συνέπεια, οι θεσμοί του γάμου χαλαρώνουν. Αυτό, όμως, διαφέρει από κοινωνία σε κοινωνία και από δεκαετία σε δεκαετία. Αλλιώς φάνταζε ο θεσμός του γάμου στους γονείς μας και αλλιώς στους παππούδες μας! Η σχέση που έχουμε με τον σύντροφό μας καθώς και κάθε σχέση που συνάπτεται μεταξύ ανθρώπων εξελίσσεται συνεχώς και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε χαρακτήρα, της κάθε κοινωνίας και της κάθε κουλτούρας. Παρόλα αυτά το κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του κανόνες, τον δικό του τρόπο επικοινωνίας. Το να κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια δεν σημαίνει και πολλά αν υπάρχει η συνέπεια και η αφοσίωση στους κανόνες και από τις δυο πλευρές.

Όταν θίγεται το θέμα του παιδιού το κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο της επίλυσης χωρίς να έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη η ψυχική κατάσταση του παιδιού. Ένα παιδί χρειάζεται σταθερότητα, ειλικρίνεια και ξεκάθαρα μηνύματα. Αν οι γονείς για παράδειγμα αποφασίσουν να ζήσουν σε διαφορετικά σπίτια το παιδί ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει ότι ο μπαμπάς του μένει απέναντι, για ποιον λόγο μένει εκεί και ότι θα συνεχίσει να τον βλέπει όποτε και όσο θέλει. Αν οι υποσχέσεις τηρούνται αμοιβαία και από τους δυο του γονείς και δεν προσβάλλεται η αξιοπρέπειά του και συνεπώς καμία απολύτως επίπτωση Δε θα έχει η ανάπτυξη αυτού του παιδιού.



Η κατάσταση του να μένει ένα ζευγάρι σε διαφορετικά σπίτια προφανώς έχει τις ρίζες του στην ανεξαρτητοποίηση της γυναίκας. Η γυναίκα έχοντας τη δική της εργασία και κατά συνέπεια τις δικές τις απολαβές νοιώθει ικανή να πραγματοποιεί όλα όσα θέλει και όποιας βαρύτητας είναι αυτά. Μου έχουν τύχει περιπτώσεις γυναικών που ο λόγος που Δε χωρίζουν είναι γιατί Δε έχουν που να μείνουν. Έτσι λοιπόν με την οικονομική ευκολία η γυναίκα μπορεί να διατηρεί τη σχέση της με τον αγαπημένο της αλλά με τους δικούς της όρους. Η συμβίωση με τον σύντροφό σου απαιτεί αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Η σωστή σύζυγος πρέπει να απαντά σε όλο και περισσότερες προσδοκίες του συντρόφου της καθώς και να μεταμορφώνει τα ελαττώματα του σε προτερήματα! Υποχρέωση της γυναίκας που θέλει να τα έχει καλά με τον εαυτό της είναι να «δουλεύει» πρώτα με το ΕΓΩ της και μετά με τη σχέση της. Έτσι η επικοινωνία θα γίνει ευκολότερη, η σχέση ποιοτικά καλύτερη και το ένα και μοναδικό σπίτι θα πλημμυρίζει από έρωτα και ευτυχία!



*Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη είναι ψυχολόγος.

Info: Aδριανουπόλεως 8, Θεσσαλονίκη Τ. 2310 428909 &

το blog μου είναι το "Ανάλυσέ το' στο site missbloom.gr, το Παραμύθι μου για μικρούς και μεγάλους είναι το "Το μυστικό της Μαγικής Πυγολαμπίδας" εκδ. Λιβάνη και είμαι συγγραφέας δύο ακόμη βιβλίων, του “Ανάλυσέ το μόνος σου” και του "Η δίαιτα των ειδικών"

* ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ADORE" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Followers

Instagramm

Follow The Author