Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Για λίγο... Παριζιάνα! (part 2)

Share it Please


ΗΜΕΡΑ 4Η
Έφτασε, έφτασε, έφτασε… Δε θα σας πω ακόμα για πού ετοιμάστηκα αλλά έβαλα τα πιο άνετά μου ρούχα και όλη την παιδικότητα που διέθετα και ξεκίνησα για ένα μικρό χωριό λίγο έξω από το κέντρο του Παρισιού. Οι διοίκηση της Γαλλίας έχοντας σωστά διανεμημένα τα σημεία ενδιαφέροντος εξασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητα ζωής πολλών περιοχών μας έστειλε λίγο μακριά αλλά άξιζε τον κόπο.  Κατεβήκαμε από το τρένο και βλέπαμε εκατοντάδες παιδιά να τρέχουν προς μια κατεύθυνση τα ακολουθήσαμε και αντικρίσαμε ένα παραμύθι να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας…


"Hi mickey! Hi minnie"
Ναι, φτάσαμε στη DisneyLand! Αγοράσαμε το εισιτήριο του παραμυθιού και ξεκινήσαμε να το ζούμε! Ένα αριστούργημα, μια αντίδραση ανθρώπου που απολύθηκε από μια εφημερίδα για ελλιπή φαντασία του   Walt Disney.

Όταν άνοιξε η Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι το 1992 προκάλεσε ορισμένες από τις πιο ενθουσιώδεις και αμφιλεγόμενες αντιδράσεις στην πρόσφατη γαλλική ιστορία. Είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θέαμα θεματικά πάρκα του κόσμου που έχει σχεδιασθεί σε κλίμακα που ανταγωνίζεται μέχρι και τις Βερσαλλίες.


Αποτελείται από πολλά λούνα παρκ, παιδικές χαρές και πίστες ενώ στήνονται τεράστια κτίρια, ξεπεταγμένα από παραμύθια του Walt Disney.
Αποτελείται από δύο διακριτά πάρκα, το Disneyland Park και το Walt Disney Studios Park, καθώς και μια εμπορική περιοχή, το Disney Village. Τα θεματικά πάρκα της Disney είναι γνωστά για τους ρομποτικους-animated χαρακτήρες που υπάρχουν στο χώρο, την προσοχή στη λεπτομέρεια, την νοοτροπία τους για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τις υψηλές τους τιμές. Ο στόχος είναι να ανά-δημιουργήσει πλήρως τη «μαγεία» που συνεπάγεται η φίρμα και το όνομα της Ντίσνεϋ.

Μπερδευτήκαμε με τους περφορμερ, με τα παιδιά, με τα παιχνίδια, με τις ζωγραφιές με τα αληθινά ζώα. Περνώντας κανείς από εκεί και όντας λίγο μεγάλος, όχι πολύ γιατι μπορεί να έχουμε ατυχήματα, μην παραλείψει να δοκιμάσει το γρήγορο τρενάκι, το ξενοδοχείο του Hollywood και ένα δυο ακόμα σημεία «εκτόξευσης αδρεναλίνης»!

Κατά τις 5 η ώρα ξεκινούσε η παρέλαση των αρμάτων και των παιδικών ηρώων και ήδη από τις 4ης τα παιδιά είχαν πάρει θέση σε κάθε άκρη. Υπέροχα άρματα, ήρωες και υπερ-ήρωες, ζωντανή μύθοι που άφηναν κάθε παιδί με ανοιχτό το στόμα. Ακόμα και οι μεγάλοι έμπαιναν θέλοντας και μη στον παραμυθένιο κόσμο αφήνοντας πίσω την παραμικρή σκέψη του πραγματικού. Από τις φανταστικότερες εμπειρίες! 


Μπορώ να σημειώσω πως φήμες ήθελαν την Κω και συγκεκριμένα το Τιγκάκι να είναι ένα από τα μέρη που υπήρχαν στην λίστα του Walt Disney για την υλοποίηση αυτού του φανταστικού κόσμου.
Καθώς μια μέρα δεν ήταν αρκετή όταν άρχισε να νυχτώνει αποχωρήσαμε για να αφήσουμε δυνάμεις και για την επόμενη και τελευταία μέρα!



ΗΜΕΡΑ 5Η
Και η τελευταία ημέρα έφτασεεεε… δεν την χορταίνεις αυτή την πόλη. Το μόνο που σε παρηγορεί είναι πως σου δόθηκε η ευκαιρία να την επισκεφθείς. Τελευταίος προορισμός οι Βερσαλλίες. 


Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών ή όπως συνηθέστερα αναφέρονται οι «Βερσαλλίες», είναι ενα βασιλικό ανάκτορο περίπου 20 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά του κέντρου της πόλης. Οι Βερσαλλίες στο παρελθών ήταν ένα χωρίο το οποίο και ήταν το κέντρο της πολιτικής ζωής της Γαλλίας από το 1682 ως και το 1789, όταν και ξεκίνησε η Γαλλική Επανάσταση που συνετέλεσε στο τέλος της βασιλείας στην χώρα και το τέλος της κυριαρχίας των Βερσαλλιών ως πολιτικό κέντρο. 



 Θεωρείτε ως ένα από τα πιο ακριβά κτίρια του κόσμου, ενώ και το κόστος λειτουργίας του ήταν πραγματικά εξωπραγματικό με αποτέλεσμα μέσα στο παλάτι οι βασιλείς να απολαμβάνουν μια εξαιρετικά πλούσια, γεμάτη χλιδή και τρομερά σπάταλη ζωή ενώ την ίδια στιγμή το σύνολο του πληθυσμού της Γαλλίας υπέφερε και έτσι οι Βερσαλλίες θεωρούνται ως ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην Γαλλική Επανάσταση και στο τέλος της μοναρχίας στην Γαλλία.
Σήμερα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών βρίσκετε το Εθνικό Μουσείο της Γαλλίας και είναι ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα στην χώρα με πάνω από 3 εκατομμύρια τουρίστες στο παλάτι και άλλα 7 εκατομμύρια στους επιβλητικούς κήπους. 
 Αξίζει να το επισκεφθεί κανείς και να μυρίσει για λίγο αυτή τη γεμάτη βελούδο και χρυσό ζωή.
Για το τέλος άφησα το καλύτερο… 


Περνώντας από την διασημότερη ίσως Λεωφόρο του κόσμου Σανζ Ελιζέ (Champs-Elysées) που εκτείνεται από την Πλατεία Κονκόρντ (Place de la Concorde) μέχρι την Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ το γυναικείο μου μάτι εντόπισε τον οίκο Louis Vuitton και προς έκπληξη μου είχε μια ουρά ανθρώπων που περίμενε να μπει μέσα καθώς ο κάθε ένας περνούσε από έλεγχο. Λογικό και να θεωρεί αξιοθέατο ο οίκος αυτός στο Παρίσι και θα το διαπιστώσει κανείς μονό αν τον επισκεφθεί και θαυμάσει τα αριστουργήματά του. Υπήρχαν και άλλα πολλά τέτοιου είδους καταστήματα ακολουθώντας κανείς την ίδια διαδικασία για να θαυμάσει το περιεχόμενο.



Νομίζω σας κούρασα αν και ήταν ακόμα περισσότερες οι εμπειρίες μου από αυτό το μαγευτικό ταξίδι. Ήταν ένα πραγματικό δώρο γεμάτο ευχάριστες στιγμές, πολύ γνώση, πολλές εικόνες, πολλές μυρωδιές και πολύ αισιοδοξία. 

Με την τελευταία νυχτερινή επίσκεψη στον πύργο κατέληξα πως… 
 Η Γαλλία είναι μια πόλη με ρομαντισμό, ευγένεια, αισιοδοξία και επίπεδο ζωής. Πριν φύγω της υποσχέθηκα πως θα ξαναϊδωθούμε!
 
Ελπίζω να περάσατε όπως κι εγώ…

 ΕΛΕΝΗ ΝΤΙΝΩΡΗ

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζοντας και τις δύο αναρτήσεις σου, θέλω να πάω στο Παρίσι! Παρ' όλο που δεν ήταν στις άμεσες επιδιώξεις μου...
    Είναι μία πολύ ωραία προσέγγιση των επισκέψεων στην πόλη του Φωτός. Πιστεύω πως ο καθένας χρειάζεται πριν ταξιδέψει να έχει ξεκαθαρίσει τι θα επισκεφθεί και τι πρόκειται να δει. Ευχαριστούμε για το ενημερωτικό άρθρο.
    Χαίρομαι που γράφεις κι εσύ, θυμάμαι το είχαμε από μικρές. Να συνεχίσεις με το ίδιο πάθος. Καλή συνέχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Followers

Instagramm

Follow The Author